Lajnerski bazeni

hr

Ekspanzijom bazenske industrije materijali koji se koriste u izgradnji bazena uvek napreduju.

PVC folija – lajner je fleksibilan, izdržljiv, vodonepropusan sistem bazenskih obloga sa jakim slojem poliesterske mrežaste tkanine, debljine 1,5mm, specijalno dizajnirane za bazene. Lajner se vari i prilagođava obliku bazena na licu mesta tako da je idealan koliko i za nove bazene toliko i za renoviranje postojećih bazena različitih oblika. Glatka nepozorna površina se lako održava, neutralna površina PVC-a ne menja hemijski sastav vode, umanjuje rast algi i bakterija, te čini čišćenje bazena jednostavnijim i jeftinijim.

Izgradnja betonskih bazena sa lajnerom može se izvoditi sa betonskim blokovima ili stiropornim blokovima StiroPools. Stiroporni blok StiroPools se prilagođava bilo kom obliku i radijusu (kružni segmenti, rimske stepenice isl.).

Postupak izrade StiroPool bazena je jednostavn i brz. Bazeni izgrađeni ovom tehnologijom poseduju odličnu termoizolaciju, što u velikoj meri smanjuje utrošak grejanja bazena.

Moguće je poručiti tipske oblike bazena koji imaju unapred zadatu dimenziju i fabricki lajner debljine od 0.6 do 0.8mm koji se samo pričvršćuje na gornju ivicu bazena bez ikakvog varenja na licu mesta.

Primeri lajnerskih bazena

hr