Poliesterski bazeni

hr

Zbog veoma lake i nezahtevne ugradnje, izuzetno lepih oblika i različitih prilagodljivih dimenzija, dugog veka trajanja i pristupačne cene, ovi bazeni u Evropi imaju status najprodavanijih bazena.

Tehničke karakteristike poliesterskih bazena:

Poliesterski bazeni mogu biti iz jednog komada vrste „monoblock“, ili sastavljivi „modularni“.

Sastavljivi „modularni“ bazeni, (iz dva ili više delova) se spajaju na gradilištu bazena. Poliesterski bazeni se prodaju u KIT kompletima sa peščanim filterom i svim potrebnim dodacima za povezivanje bazena. Vek trajanja poliesterskih bazena je minimum 20 godina.

Postavljanje poliesterskog bazena:

Velika prednost kod postavljanja većine poliesterskih bazena je u tome što su to montažni bazeni koji se montiraju bez upotrebe betona. Potrebno je iskopati rupu koja odgovara dimenzijama bazena, te pripremiti tehničku prostoriju za smeštaj opreme u kojoj će se nalaziti uređaj za pročišćavanje s ostalom potrebnom opremom za bazen. Posle sledi montaža koju je moguće obaviti za tri do četiri dana. Sve stručne montažne radove izvode naši monteri.

Proizvode se poznatom metodom livenja stakloplastike u slojevima. Odlikuju se izvanredno glatkom i sjajnom unutrašnjom površinom. Bazeni se proizvode u jednom komadu, bez oštrih ivica, sa integrisanim stepenicama i ekskluzivnog su izgleda. Spolja su toplotno izolovani poliuretanskom penom sa hidro zaštitom, cime je debljina zida bazena povecana na 60mm.

Primeri poliesterskih bazena

hr